Om mig

 

 

 

 

 

 

Naturen har alltid varit viktig för mig. I den hittar jag harmoni, drivkraft och inspiration. Med mig i naturen har kameran nästan alltid funnits med; som en vän jag delar mina upplevelser med. Med hjälp av den stannar jag upp och fokuserar på detaljer, ljus, former och färger. Jag hittar oftast mina motiv i min närmaste omgivning, i bokskogarna och vid havet utanför Kärna i Kungälvs kommun.

 

Jag har fotograferat i omgångar sedan tidiga tonår. Naturintresset och fotograferandet går hand i hand. En tid i 20 -årsåldern var det i fotolabbet jag såg de spännande utmaningarna. Under många år låg fotograferandet på is men för några år sedan köpte jag en digital systemkamera och lärde mig den digitala tekniken. Detta är ett utvecklingsområde och jag har forfarande mycket att lära mig om bildbehandling etc.

 

Jag hoppas med mina bilder inspirera till ett utforskande av vår fantastiska natur. Man behöver inte åka långt bort för att hitta spännade platser. Ibland behöver man bara sätta sig ner och iaktta det som händer, just där man råkar befinna sig.

 

Hittills har jag ställt ut mina bilder på Kulturkalaset i Göteborg 2015 och i Faster Bertas stuga i Jörlanda 2016. Två av mina bilder trycktes upp på kuddar, handdukar, grytlappar och disktrasor av Hemtex hösten 2014.